Episode 8 - Cykelexperten

EPISODE 8

 

Simon cykler rundt i Christiania før han besøger Cykelexperten

Cykelexperten Interview

Simon: Hvad er det i gør rigtigt, så i kan overleve som cykelhandler?

Brian: Først og fremmest er vi synlig på nettet, desuden køber vi stort ind og har gode tilbud. Derudover yder vi god service til alle vores kunder.

 

Simon: Så det i gør ekstra er at være mere aktive på nettet?

Brian: Ja, vi er stærke på nettet. Så køber vi også stort ind, hvilket giver os et stort udvalg af alle cykel-mærker på såvel nettet samt i vor Mega Store Butik.

 

Simon: Hvis man har en stor butik, kræver det så også at man putter meget energi i webshoppen, hvis den skal matche volumen?

Brian: Det skal man også, vi sælger mest i den fysiske butik, men det er en “kombi” kan man sige.

 

Simon: Er der kun folk i København der køber cykler på jeres webshop?

Brian: Nej der er faktisk fra Skagen til Rødby, men vi er dog ikke på de udenlandske markeder. Vi har så meget at lave at vi ikke ville kunne følge med hvis vi udvidede til udlandet.

 

Simon: Hvordan gør i når i sender cykler ud af butikken?

Brian: Vi gør dem 100% klar her i butikken så den er klar til brug når kunderne får cyklen. Så pakker vi cyklerne rigtig godt ind når vi sender dem, så alt er i fin stand når kunderne modtager sin cykel..

 

Simon: Hvor lang tid har du haft samarbejde med Ebsen Bikes A/S?

Brian: Lige siden jeg startede  op her i Cykelexperten. Så det er ca 15 år. Jeg startede først i Glostrup, med en som også havde en butik i Vanløse. Efter nogle år i Glostrup flyttede jeg så butikken til Vanløse, hvilket var den rigtige løsning.

 

Simon: Hvilke Ebsen Modeller sælger i flest af?

Brian: Det må være Ebsen Amsterdam, Ebsen Amsterdam Prestige, Ebsen Nordic Prestige. De er meget stærke på de klassiske modeller.


Simon: Er det primært til folk i København?

Brian: Ja det er det.


Simon: Hvad tror du der gør dem så eftertragtet?

Brian: Jeg tænker det er designet der tænder folk i starten og når de prøver cyklen finder de hurtigt ud af at den kører utrolig godt. Det er rigtige gode cykler.

 

Simon: Kan man sige at der findes en cykel mode/cykel trend lige nu?


Brian: Jeg må sige El-cykler. Den er måske ikke en trend, men det er helt sikkert det nye. Det er det vi sælger rigtig meget af lige nu. Det er fremtiden kan man sige. Vi har folk der investerer i en El-cykel i stedet for en ekstra bil. Vi sælger godt nok ikke lige så mange El-cykler, som almindelige cykler, men det går stærkt op ad.

 

Simon: Hvad tror du der gør at folk har fået øjnene op for El-cykler?

Brian: Når man har en El-cykel, så kan man slippe for at komme på arbejde dryppende af sved og forpustet. Man har det også noget lettere i stærk modvind. Det er mere afslappende at køre på en El-cykel og man får stadig motion. Derudover er der bare den ekstra hjælp man har brug for hvis man har et dårlig knæ eller ben så kan man køre længere. Så er det også bare yderst besværligt at finde parkering til en bil inde i byen, så er det lettere at parkere en cykel.

 

Simon: Er Cykelexperten i Danmark den største “Spiller” på markedet?

Brian: Det er svært at sige, men jeg tror vi er omkring top 3.

 

Simon: Hvordan er det at arbejde i en af de største cykelbutikker?

Brian: Det er dejligt, for der er altid noget at lave, om man står ikke bare og kigger ud i luften og triller tommelfingre. Måske for 4-5 år var vinteren en stille periode, men det er vi kommet godt efter. Vi har også et super samarbejde mellem de mange medarbejdere, som også er delvist jævnaldrende. Vi kategoriserer os som en moderne og nytænkende cykelbutik/cykelsmed

 

Simon: Som sidste spørgsmål. Hvordan oplever i samarbejdet med Ebsen Bikes A/S?

Brian:  Det er ok. De er nogle fantastiske søde mennesker og er altid positive. Ebsen Bikes leverer super fede cykler til meget “for slutbrugerens synspunkt” fornuftige priser.

Dog kunne de godt være mere up to date mht. deres bestillingssystem.